vrijdag 27 augustus 2010

Volgende brei-projectje :)

















Ik heb al een tijdje geleden deze mooie garen gekocht, maar wist nog niet wat ik ervan ging maken. Ik wou er eerst iets van haken, maar de wol is heel erg glad en de glimmende stukjes zijn een stuk dunner als de rest. Maar nu ik ben begonnen met breien, heb ik een mooi patroon gevonden van een trui, deze keer voor mezelf :)


Deze trui wordt het:(alleen is groen bij mij roze en roze bij mij wit)
Ik kon niet zo gauw een betere foto vinden, maar ik zal binnenkort een foto maken van mijn "halve" rugpand.

zaterdag 7 augustus 2010

Mn eerste breiwerkjes!

Eindelijk weet ik hoe ik moet breien! Het begin was lastig, m'n breinaalden gingen alle kanten op en ik kon ze met geen mogelijkheid onder m'n arm houden.. Het leek zo makkelijk, als ik m'n schoonmoeder en schoonzusje bezig zag met die breinaalden, maar dat viel echt heel erg tegen.
Nu bleek, dat ik de steken verdraaid op de naald kreeg, dus dat het bijna onmogelijk was om met de averechtse naald, onder de steek te komen, vandaar dat het leek of ik een japanse vechtsport aan het beoefenen was met die stokjes, ipv aan het breien was. Maar na de hulp van m'n schoonmoeder, die eerst vol bewondering en van een veilige afstand bekeek wat ik precies aan het doen was, en meteen door had wat ik verkeerd deed, ging het al een stuk beter
En zeg nu zelf, voor een beginner, zijn die jurkjes toch best goed gelukt?


vrijdag 6 augustus 2010

Kraam Cadeau

Hij is eindelijk geboren, ons nieuwste buurjongetje, Sven! Ik had al een tijdje het cadeau af, maar kon het niet eerder laten zien, aangezien de ouders van Sven (en Roan, hun andere zoontje) hier af en toe een kijkje nemen. Het was al moeilijk genoeg om geheim te houden wat ik gemaakt had, meestal laat ik mn nieuwe dingetjes die ik heb gemaakt, meteen aan hun zien :)
Maar nu ze het veilig en wel in huis hebben, kan ik eindelijk de foto's laten zien.


Dit is de wagenspanner die ik gehaakt heb voor boven de kinderwagen:



En omdat ik dit al een tijdje af had en al google-end een luiertaart tegen kwam, heb ik ook een luiertaart erbij gemaakt:

Gelukkig waren ze er heel blij mee :)






Email me